אומנויות לחימה לילדים

אומנויות לחימה לילדים

אומנויות לחימה לילדים מהוות כיום ענף ספורט תחרותי ופופולארי בכל שכבות הגיל. הן תורמות לילדים מיומנויות פיזיות, אשר משפרות את יכולת הלחימה שלהם. יכולת לחימה זו יכולה לידי ביטוי בקרבות פנים אל פנים או בקרבות ספורטיביים. מעבר לכך, הן מדגישות ערכים של כבוד הדדי, משמעת עצמית, ויכולת לקבל הפסדים בכבוד.

מדוע חשוב שילדים ילמדו אומנויות לחימה?

יתרונות פיזיים

אומנויות לחימה מהוות בראש ובראשונה פעילות גופנית שטומנת בחובה יתרונות בריאותיים רבים לילדים. בין היתרונות הבריאותיים שניתן למנות הם: חיזוק העצמות והשרירים. ילדים נמצאים בתהליך של גדילה ופעילות גופנית מסייעת לחיזוק העצמות והשרירים על-ידי תרגילי כוח. בניית העצם במהלך הילדות יכולה לסייע במניעה עתידית של אוסטיאופורוזיס. פעילות גופנית תורמת לשיפור היציבות והקורדינציה. כיום, ילדים מבלים זמן ממושך בישיבה אם זה בבית הספר או מול משחקי מחשב. דבר זה עלול להוביל ליציבות לקויה. כך למשל, גב קמור או כתפיים מעוגלות. פעילות גופנית מסייעת לשמור על יציבות תקינה על-ידי שימוש בתרגילים ייעודיים לשרירי החזה ולשריר הרחב-גבי. פעילות גופנית מסייעת לשיפור הריכוז. במהלך האימונים הילדים נדרשים להיות עירניים ודרוכים לכל תנועה של יריבם כי בכך תלוי נצחונם בקרב. זוהי מיומנות שהם נדרשים לסגל לעצמם ועשויה ללוות אותם במשך חייהם. לבסוף, פעילות גופנית סדירה תורמת להפחתת הסיכון לפיתוח מחלות עתידיות כגון: יתר לחץ דם, השמנת יתר וסכרת.

יתרונות מנטליים

אומנויות לחימה מסייעות לילדים לפתח ביטחון עצמי. ככל שהילדים רוכשים כישורים פיזיים הם מתחילים להאמין בעצמם וביכולת שלהם לנצח בקרבות. אולם היכן שיש נצחונות יש גם הפסדים. אומנויות לחימה מכינות ילדים להתמודדות בחיים גם עם כישלונות. תרומה נוספת שאפשר להצביע עליה היא פיתוח משמעת עצמית. על-מנת לעבור מבחני חגורות הילדים מחויבים לחזור בבית על החומר הנלמד באימונים (תנועות קרב כגון: פומסה או קאטות). יתר על-כן, ילדים אשר מעוניינים לקחת חלק בתחרויות בארץ ובעולם נדרשים להשתתף באימונים שבועיים רבים- דבר שדורש מהם לגלות אחריות רבה.

ילדים אלו נדרשים לנכוח ב-5-6 אימונים שבועיים תוך כדי מילוי כלל חובותיהם הלימודיות כדוגמת: הגשת מטלות ולמידה למבחנים. יתרון נוסף שאפשר להצביע עליו הוא פיתוח מיומנויות חברתיות. במהלך האימונים הילדים עובדים בקבוצות (תרגילים קבוצתיים או משחקים) וכתוצאה מכך, הילדים לומדים לעבוד בשיתוף פעולה ולתקשר אחד עם השני. לעיתים נוצרות חברויות קרובות בין הילדים, אשר מתאמנים יחדיו.

אומנויות לחימה לילדים-איך לבחור מסגרת מתאימה?

יש להדגיש שפעמים רבות זה תלוי באופי של הילד ובחיבור שלו למאמן ולקבוצה. כשמדברים על חיבור למאמן הכוונה היא ליכולת של הילד לפנות למאמן, לשתף אותו בקשיים ולבקש עזרה במידת הצורך. מאמן טוב הוא מאמן שיודע לזהות את הקשיים והצרכים של כל ילד ולהתאים לו את האימון באופן נפרד. כאשר מדברים על חיבור לקבוצה הכוונה היא שהקבוצה ככלל מתייחסת לאימונים שלה ברצינות. כך למשל, שאין הפרעות במהלך האימונים או יחס פוגעני כלפי אחד הילדים. בנוסף, חשובה תמיכה קבוצתית כך שהילד לא יחשוש לנסות תרגילים מסוימים מפחד שלא יצליח. פעמים רבות כשמדברים על בחירה של אומנויות לחימה לילדים לוקחים בחשבון קריטיונים גופניים מסוימים כגון: גובה או משקל. קריטריונים גופניים יכולים להוות בבחינת יתרון אבל הם לא הכרח. מה גם שיכולות גופניות ניתנות לשיפור עם השקעה מרובה.

לסיכום,

זה לא משנה אם הילד יבחר בקארטה, טאקוונדו או אגרוף תאילנדי. מה שחשוב הוא שהילד יתמיד לאורך זמן. חשוב שהמוטיבציה לאימונים תגיע ממנו ולא כתוצאה מלחץ של הוריו. כמו-כן, חשוב שירגיש בנוח חברתית עם הקבוצה בה הוא מתאמן. במועדון שלנו פועלות מספר קבוצות אימון לילדים הנבדלות זו מזו בגילאים וברמה המקצועית. במידה והנכם מעוניינים לרשום את ילדכם לאימון ניסיון אנא צרו עימנו קשר.

שתפ/י את הפוסט

דילוג לתוכן