פעילות גופנית למבוגרים

יתרונות פעילות גופנית

לביצוע פעילות גופנית סדירה יש יתרונות רבים. פעילות גופנית תורמת לאדם הן מבחינה מנטלית והן מבחינה פיזית. במהלך פעילות גופנית הגוף מפריש אנדורפינים שנחשבים לסם האושר הטבעי. מדובר בכימיקלים טבעיים, המשתחררים במוח באופן טבעי, משפרים את מצב הרוח ויוצרים הרגשה טובה. האנדורפינים הם חלק ממערכת התגמול במוחנו. הם משתחררים בעת פעילות גופנית מאומצת כמו ריצה או שחייה.

יתרונות בולטים בפעילות גופנית

פעילות גופנית מחזקת רק את הלב? מחקרים שנערכו בשנים האחרונות גילו יתרונות נוספים. כך למשל, פעילות גופנית מחזקת את יכולות המוח. הכוונה היא בעיקר ליכולת לבצע משימות הדורשות תשומת לב, ארגון ותכנון כמו נהיגה או משימות בעבודה. בקרב חלק מן האוכלוסייה היא מפחיתה תסמינים של דיכאון חרדה ומסייעת לנהל שגרת חיים תקינה. בנוסף, פעילות גופנית סדירה תורמת להפחתת הסיכון להתפתחות מחלות כגון: השמנת יתר, סכרת ויתר לחץ דם.

ניתן למנות יתרונות נוספים שיש לפעילות גופנית. כך למשל: (1) בניית עצם– פעילות גופנית מסייעת רבות בבניית העצם או בשימור העצם תלוי באיזה גיל מדובר. מחקרים מראים שבגיל צעיר צריך לבצע דחיסה לעצם כ- 10 דק ביום. זאת בשילוב תזונה נכונה על-מנת שהסידן ייספג בצורה מיטבית. (2) חיזוק הגוף-פעילות גופנית מחזקת לנו את הגוף, שכן את השרירים. היא מגבירה את כוח השרירים ובונה מסת שריר. (3) שיפור כושר גופני– פעילות גופנית עוזרת לנו לשפר את סבולת לב הריאה ולנשום טוב יותר. היא מגדילה את נפח שריר הלב וזרימת הדם לרקמות. (4) פעילות מעיים– פעילות גופנית מגבירה את פעילות המעיים ובכך עוזרת לנו להתפנות בזמן ולרוקן את הקיבה. (5) קלילות בחיי היום יום– התנועות שאנחנו עושים בפעילות גופנית תורמות לנו בחיי היום יום כגון: נשיאת משקלים, חיזוק שרירי רצפת האגן ועוד (6) הרגשת סיפוקלאחר פעילות גופנית מופרשים הורמונים חיוביים מהמוח ואנחנו מרגישים סיפוק ותחושה שעשינו משהו יעיל וחיובי.

יתרונות הפעילות הגופנית
יתרונות הפעילות הגופנית

המלצות ארגון הבריאות העולמי

ילדים ובני נוער (5-17)

ארגון הבריאות העולמי ממליץ על ביצוע פעילות גופנית הכוללת אימוני אירובי, כוח, גמישות ויציבות. לילדים ובני נוער מומלץ לבצע פעילות אירובית נמרצת במשך 60 דקות מידי יום. כמו-כן, מומלץ לבצע 3 אימוני כוח מידי שבוע על-מנת לחזק את השרירים והעצמות.

בוגרים (18-65)

ארגון הבריאות העולמי ממליץ לבצע פעילות אירובית נמרצת כ-150 דקות בשבוע. כדי לזכות ביתרונות בריאותיים נוספים על-המתאמן לבצע פעילות אירובית כ-300 דקות בשבוע. העצימות צריכה להיות בינונית עד גבוהה. כמו-כן, מומלץ לשלב אימוני כוח והתנגדות לפחות פעמיים בשבוע.

מבוגרים (גילאי 65 ומעלה)

ארגון הבריאות העולמי ממליץ לבצע לפחות 150 דקות של פעילות גופנית בדרגת עצימות בינונית במהלך השבוע. כדי לזכות ביתרונות בריאותיים מומלץ לבצע פעילות אירובית כ-300 דקות בשבוע. לאנשים שסובלים מבעיות יציבות מומלץ לבצע פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע. כמו-כן, מומלץ לבצע אימוני כוח והתנגדות לפחות פעמיים בשבוע.

** ארגון הבריאות העולמי ממליץ לכלל האוכלסייה על אכילה נכונה- להרבות בשתיית מים ולהימנע משתייה מתוקה, לאכול את כל אבות המזון ולהימנע מצריכה של אוכל מתועש **

כיצד להגביר את הפעילות הגופנית?

(1) שילוב פעילויות יום-יומיות כגון: הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים. הן בטוחות וזמינות לכל. (2) לבתי ספר ומוסדות לימוד יש אולמות ספורט ומתקני ספורט שמאפשרים לתלמידים לבצע פעילות גופנית בזמנם החופשי וללא עלות. (3) מקומות עבודה, לעיתים, מעודדים את העובדים שלהם לבצע פעילות גופנית סדירה בפרט משרדים וחברות הייטק. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי במגוון אימונים ללא עלות לעובדים (על-חשבון מקום העבודה) או בפתיחת חדר כושר לעובדים במתחם העבודה. (4) הרשמה לחוגים, סדנאות וקבוצות כושר הסמוכות לאזור המגורים כגון: קבוצות הליכה, קבוצות ריצה, סדנאות יוגה וכו'. במועדון שלנו פועלות קבוצות לילדים, נוער ומבוגרים. לתיאום אימון ניסיון, אנא צרו עימנו קשר.

שתפ/י את הפוסט

דילוג לתוכן